Σύνδεση Χρήστη

Σύνδεση

Καταφύγιο-Οίτη

DJI 0168

   

www.katafygio-oiti.gr

Στο κέντρο της Ελλάδας, σε ένα κατάφυτο διάσελο ανάμεσα στην Γκιώνα και την Οίτη, βρίσκεται το "Καταφύγιο - Οίτη". Πρόκειται για ένα χώρο πολυδραστηριοτήτων.  Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν ένα εναλλακτικό καφέ. Το μοναδικό μέρος στην χώρα μας όπου υπάρχει η δυνατότητα για χιονοδρομικά αθλήματα χωρίς την ύπαρξη χιονοδρομικού κέντρου.

            Παρουσιάζοντας το "Καταφύγιο - Οίτη" είναι χρήσιμο να γίνει πρώτα μια αναφορά στην περιοχή στην οποία βρίσκεται. Σε υψόμετρο 1245μ. στις πλαγιές της Οίτης είναι χτισμένο αυτό το πέτρινο καφέ ανάμεσα στα έλατα. Η θέα του εξαιρετική. Η πυραμίδα της Γκιώνας! Το πέμπτο ψηλότερο βουνό της Ελλάδας (2512μ.) με την κορυφή της σε σχήμα πυραμίδας δεσπόζει ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι του καφέ. Ο επισκέπτης θα απολαύσει τον καφέ του ή το σπιτικό γλυκό με θέα το Ασέληνον όρος υπό τους ήχους των πουλιών του ελατοδάσους.

            Από το site του Καταφυγίου μπορεί ο επισκέπτης να παρακολουθεί όλο το χρόνο την live κάμερα με θέα στο οροπέδιο και την Γκιώνα. Επίσης υπάρχει εγκατεστημένος μετεωρολογικός σταθμός από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ώστε να είναι ενήμερος ο επισκέπτης για τις κλιματολογικές συνθήκες.

            Για τον επισκέπτη που αναζητά τη δράση υπάρχουν δραστηριότητες για όλα τα γούστα και τις ηλικίες. Μικρά και ...μεγάλα παιδιά θα δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στο Πάρκο Περιπέτειας (14 ετών και πάνω) και στο Πάρκο Περιπέτειας junior (για παιδιά ως 14 ετών ). Οι τέσσερις εποχές είναι γεμάτες περιπέτεια στη φύση αλλά ο χειμώνας θα είναι πάντα η ιδανικότερη εποχή για το "Καταφύγιο Οίτη".   Σπορ και διασκέδαση στο χιόνι, με (ελεύθερο) freeride ski και snowboard, έλκηθρα και βόλτες με snowmobile και Cat ski (επιβατηγά ερπυστριοφόρα οχήματα χιονιού) στα χιονισμένα οροπέδια της Οίτης

Με μόλις 50 χιλιόμετρα απόσταση από την Λαμία και 225 από την Αθήνα, καθημερινά από το πρωί, προσφέρει στους φίλους και τους επισκέπτες αξέχαστες στιγμές χαλάρωσης και απόλαυσης στο ζεστό σαλόνι του. Ζεστά και κρύα ροφήματα, φρέσκα σπιτικά γλυκά και παγωτά αλλά και ποικιλίες από φρεσκοκομμένα αλλαντικά και τυριά που συνοδεύουν τέλεια το τσίπουρο ή το ούζο. Ενώ Στο Καταφύγιο θα βρείτε ακόμα τοπικά προϊόντα όπως κρασί και μέλι, κατευθείαν από τους παραγωγούς, ολόφρεσκα κουλουράκια, ορειβατικούς χάρτες και φωτογραφικά λευκώματα αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό προς ενοικίαση για τις δράσεις στη φύση (σανίδες, σκι, έλκηθρα, μπότες, κράνη)

natureinaction logo

cam logo1

enduro

δελφοι

rafting

30784304 1821526777868058 1667729650 n

fb icon 325x325